Gå till innehåll

Alla på snö

Alla på snö
Två tjejer på längdskidor får hjälp av en ledare att hålla balansen. Foto: Bildbyrån.

En Alla på snö-dag i inomhusarenan Skidome i Göteborg. Foto: Bildbyrån

Om Alla på snö

Kostnadsfri snöglädje

Under en Alla på snö-dag får barn kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning – för att utforska snöglädje. Allt sker under trygga och lekfulla former, utifrån varje barns egna önskningar, med stöd av ledare som utbildats i att leda och coacha barn på snö.

Läs om hur en Alla på snö-dag blir till

Snöglädje ska vara en självklar del av en aktiv livsstil.

Tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen bjuder vi in kommunens fjärdeklassare som får pröva och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga som går att göra på snö. De får utmana och använda sin balans och smidighet. Får njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och blir skönt trötta av både fysisk ansträngning och koncentration.

Detta händer på en Alla på snö-dag

Titta på video nedan som är inspelad under ett instruktionstillfälle för blivande Alla på snö-ledare, där berättar vi mer om hur en Alla på snö-dag går till.

Så här började Alla på snö

Alla på snö startades som ett pilotprojekt i Norrköping 2009 då elever i årskurs 4 fick möjlighet att prova alpint, snowboard och längdåkning på en skidanläggning under en skoldag. Detta blev en succé och nu har över 200 000 barn hittills deltagit under en Alla på snö- dag. Projektet initierades av Svenska Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö.

Nu drivs Alla på snö vidare som en ordinarie verksamhet inom Svenska Skidförbundet tillsammans med våra deltagande kommuner, skid- och snowboardföreningar, distrikt samt vintersportanläggningar.

Alla på snö skulle inte vara möjligt att genomföra utan bidrag från våra samarbetspartners Vattenfall, OBOS och Svenska Postkodlotteriet. Ett jättestort tack till er för att vi tillsammans kan få fler barn och ungdomar att upptäcka snöglädje!

Senast uppdaterad
2024-03-21
Publicerad
2022-06-29
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com

Huvudpartners