Gå till innehåll

Längdåkning

Längdåkning

Samarbeten som ger resultat

Vi samarbetar med flera engagerade företag som vill vara med och stärka våra framgångsrika längdlandslag och se till att nya talanger får chans att fortsätta bygga vidare på vår långa och vinnande längdtradition.

Ski Team Sweden X-Country kan med sin internationella genomslagskraft och som ett av Sveriges starkaste och mest folkkära idrottsvarumärke erbjuda ditt företag unika exponeringsmöjligheter.

Vi har under de senaste åren sett en längdåkingsboom bland befolkningen som slår alla tidigare rekord. Ung som gammal, elit som nybörjare ger sig ut i skidspåren som aldrig förr.

Genom att samarbeta med Ski Team Sweden X-country når ert företag ut till en målgrupp som är kvalitetsmedveten, köpstark och gärna utövar idrott själv.

Vi har många spännande och värdefulla säsonger framför oss. Häng med på resan genom att bli samarbetspartner till våra framgångsrika landslag.

I en summerande rapport från säsongen 2022/2023 med namnet Längdbarometern, kan du ta del av framgångsfaktorerna från succeåret. Längdbarometern syftar till att sammanfatta den säsong som gått och ge en ögonblicksbild av framgångar, utmaningar och möjligheter.

Längst ned på sidan kan du läsa kortfattat om våra partners och aktiveringar med Skiteam XC.

Syftesinriktade partnerskap!

Nedan följer exempel på hur våra partners aktiverar sitt partnerskap.

Svenska Spel - Heja priset!

Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under världscuptävlingarna i Falun känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att båda klubbarna kommer förvalta medlen på ett bra sätt, säger Sara Pettersson.

– Det är kul att jag får chansen att ge tillbaka till klubben och jag hoppas att det kan komma väl till pass för våra framtida skidstjärnor, säger Calle Halfvarsson som både är tacksam och stolt över att få ta emot Hejapriset!

– Det betyder mycket att Calle tänker på oss. Han är en viktigt förebild och betyder mycket för vår förening. Vi håller just nu på att bygga en klubbstuga vid anläggningen här i Sågmyra där våra yngre åkare kan hänga tillsammans. Det kan kanske även bli ett extra träningsläger – och förhoppningsvis får vi se Calle som gäst där, säger Mats Hellberg, ordförande i Sågmyra Sk.

 

Ford - Ford Smart Energy Cup!

Konceptet Smart Energy Cup lanserades inför säsongen 2021/2022 där Skidförbundet – längd, tillsammans med Svenska Spel, Vattenfall och Actemium använde cupen som en plattform för att prata hållbarhet och ansvarsfulla klimatval i Skidsverige.

Med siktet mot år 2026 ska Smart Energy Cups utsläpp successivt reduceras genom en konceptutveckling som visar vägen för framtidens hållbara arrangemang

—Vi kommer att samarbeta med våra återförsäljare på tävlingsorterna som driver cupens hållbarhetsfrågor och lyfter arrangemangen. Vår långsiktiga ambition är att uppvakta kommuner till satsningar på infrastruktur för laddning. Med Ford Smart Energy Cup som utgångspunkt kommer vi de närmsta åren visa att bra laddningsmöjligheter är en grundläggande förutsättning för kommuner och orter som vill ta emot stora och moderna arrangemang där eldrivna fordon blir allt mer förekommande, säger Lindham.

 

LYKO - Vi ser skönheten i skidspåret!

Gnistrande iskristaller, doft av barrskog och harmoniskt snöknarr – skönheten i skidspåret är verkligen oslagbar. Men att själv hålla stilen under lager av ylle, minusgrader och svett är inte lika lätt. Hur vårdar man håret som slits under mössan? Hur får man mascaran att sitta trots flingor i fransarna?

─ Samarbetet som inletts med Lyko är uppskattat från alla håll. Det är nytt, fräscht och överraskar. Även längdskidåkare kan vara måna om hud och hår på olika nivåer och Lyko har på kort tid satt en ny nivå på aktivering av ett sponsorskap vilket känns kul. Vår sport är mycket traditionell men i det här sammanhanget går vi utanför vår vanliga comfortzon och visar en ny sida av oss själva, säger Malin Westhed, Marknadschef på Svenska Skidförbundet, längd.

 

ICA - En matglad samarbetspartner!

ICA och det svenska längdlandslaget har samarbetat sedan 2012 och ambitionen har alltid varit densamma: att inspirera och guida svenska folket till hälsosamma val. Samarbetet mellan parterna har förlängts över säsongen 2023/24 och kommer att märkas både i och utanför spåren på olika sätt.

– Att rörelse och bra mat hänger ihop vet vi sedan länge. Personer som intresserar sig för bra matval tenderar att också bli intresserade av att röra på sig, och tvärtom. Där kan vi på ICA bidra till att skapa en positiv spiral, säger Teddy Falkenek.

 

Thermia - I en klass för sig!

– Längdlandslaget står för det friska och framgångsrika vilket vi genom åren har sett varit mycket bra för vårt varumärke, säger, Lars Gyllander, försäljningsdirektör Thermia. Skidåkning är något jag och fler i företaget samt även många av våra kunder brinner för och är stolta över vår många år tillsammans med landslaget.

 

BAUHAUS - BAUIS Skidskola

BAUIS skidskola vänder sig till så väl föreningar, förskolor och andra organisationer. Skidskola kan köras både som en återkommande aktivitet vid flera tillfällen eller som ett enstaka event.

Det viktiga är att ge chansen till så många barn som möjligt att ha kul på skidor!

Genom materialet får du som ledare tips på hur ni kan lägga upp en skidskola - förslag på upplägg, övningar och lekar. Dessutom får ni genom att beställa materialet inspirerande skyltar att använda vid skidskolan, mössa och diplom till alla barn.

 

SCA – Vi drivs av skogens kraft

SCA är Europas största privata skogsägare med skog och industrier i norra Sverige.

– Vi ser skogen och de förnybara skogsprodukterna som motorn i klimatomställningen och därför känns det extra roligt att bli klimat- och Team Partner för den absoluta eliten av idrottare som är aktiva i skoglig miljö, säger vd Ulf Larsson.

SCA bidrar varje år med en klimatnytta som motsvarar en fjärdedel av Sveriges territoriella utsläpp. Skogen binder koldioxid, träprodukter lagrar koldioxid och pappersprodukter gör att fossilbaserade produkter kan bytas ut. Våra skogar innehåller många värden. Förutom att skogen binder stora mängder koldioxid och bidrar med hållbar råvara, så har den också en stor biologisk mångfald som SCA bevarar och utvecklar.

SCA och längdlandslaget delar samma värderingar när det kommer till skog och natur och tillsammans kan vi bidra och inspirera till en hållbar framtid.


 

Scania - Skiteambussen!

Även om man inte ska favorisera ett av sina barn, så får man ha en favoritbuss. Speciellt om den håller dig varm mellan tuffa träningspass och tävlingar mitt i vintern. Det är just vad svenska längdskidlandslagets Scaniabuss bjuder på.

Den rymmer 14 passagerare och har det senaste inom ergonomi och energibesparing. Skidåkarna kan vila och hålla sig varma under förberedelserna för nästa tävling eller träningspass. Bussen kan köra ända in på tävlingsområdet, vilket underlättar mycket för de tävlandes förberedelser.

Samarbetet inleddes 2008 med en uppseendeväckande vallatrailer som radikalt förbättrade vallateamets arbetsförhållanden. Ur det har de växt fram ett nära samarbete mellan Scania och skidåkarna.


Sundström Safety

Sundström Safety tillhandahåller produkter som bidrar till en hållbarare arbetsmiljö för vallare. De är också initiativtagare till nätverket EPOS (Equality in memory of Per O Sundström) som bildades under våren med syfte att öka jämställdheten inom svensk idrott och få fler kvinnliga ledare på elitnivå.

– Det är av yttersta vikt att de samarbeten vi går in i uppfyller vissa krav vad gäller värdegrund, jämlikhetsfrågor och ett samhällsengagemang. Därför känns det givetvis väldigt bra att vi delar samma värdegrund. Sedan har längdlandslaget dessutom verkligen visat framfötterna i det arbete vi initierat med EPOS, säger Ivan Sundström, styrelseordförande Sundström Safety.


Swedbank

Swedbank och längdlandslaget startade sitt samarbete i slutet på 2023.
Ett partnerskap som hoppas bidra med positiv inverkan på flera delar av Svenska Skidförbundets verksamhet, allt från längdlandslaget till den redan prisbelönta satsningen Alla på snö.

Swedbank har en lång tradition av att vara partner till det svenska föreningslivet och stöttar redan i dag flera organisationer som jobbar med barn och ungdomar. När Swedbank inledde samarbetet med längdverksamheten inom Svenska Skidförbundet är allt från landslaget till nästa generations skidåkare i fokus. Det handlar inte bara om att främja en aktiv och hälsosam livsstil, utan också bidra med kunskap om finansiell hälsa till unga skidåkare
Samarbetet omfattar både utbildningsinitiativ och evenemang riktat till unga skidåkare och deras familjer men är samtidigt lika viktig för att längdlandslaget ska kunna fortsätta konkurrera om de ädlaste medaljerna i mästerskap i framtiden.


Glada barn åker skidor, längst ned visas Alla på snös och Swedbanks logotyper. Foto: Ulf Palm.

 

Folksam

Folksam är idrottens försäkringsbolag och försäkrar samtliga medlemmar som tillhör en förening i Svenska Skidförbundet. I medlemsförsäkringen ingår tjänsten Råd och Vård för idrottsskador och tillsammans arbetar de aktivt med att sprida kännedomen.

– Folksam är en trogen och trygg samarbetspartner. Som en av våra äldsta samarbetspartners har Folksam spelat en viktig roll framförallt genom titelsponsorskapet för den årliga ungdomscupen. De flesta i dagens landslag har åkt just Folksam Cup, berättar Malin Westhed, marknadschef, Svenska Skidförbundet Längd.

 

Kontakta gärna någon från marknadsteamet om du har frågor om samarbeten, Längdbarometern eller fundering kring våra partners aktiveringar. Du hittar kontaktuppgifter på kontaktsidan.

Senast uppdaterad
2024-05-20
Publicerad
2022-12-20
Skribent
Ida Karlsson
Kontaktperson
Malin Westhed
malin.westhed@skidor.com
070-372 28 12

Main partner

Premium partner