Gå till innehåll

Alla på snö

Alla på snö
En bild

Alla på snö-ledare utbildas även i funktionell skidåkning. Foto: Ulf Palm.

Funktionell skidåkning

Varje individ har rätt att delta i någon idrottsaktivitet som de själva väljer. Men majoriteten av barn och ungdomar med funktionsvariationer har fortfarande svårt att få tillgång till att vara aktiv i någon idrott. Genom Alla på snö erbjuder vi sedan några år tillbaka även funktionell skidåkning.

Alla på snö strävar efter att inkludera alla barn, oavsett bakgrund eller fysiska förutsättningar. De senaste åren har vi därför ett särskild fokus på funktionell skidåkning, vilket innebär att anpassa aktiviteter så att även barn med olika funktionsvariationer kan delta.

För att möta behovet har vi investerat i både längd- och alpinutrustning. Vi har utbildat gymnasieelever och vårt utbildningsteam inom funktionell skidåkning, för att ytterligare säkra möjligheten att sprida snöglädje – till alla.

– Att kunna erbjuda funktionell skidåkning känns oerhört inspirerande och fint. Vi ser positivt på denna utveckling och responsen vi fått från skolorna runt om i landet är bara positivt vilket känns överväldigande, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.

Mathias Carlzon, som är instruktör och ordförande för 7H ParaAlpint, tror att biski kan ge ökad livskvalité och hoppas att fler ska få uppleva den härliga känslan av åka skidor.

– Med hjälp av biskin kan man ta del av en miljö och gemenskap en årstid som lätt innebär ensamhet inomhus. Så att komma ut och åka skidor i friska luften ihop med vänner berikar livet och sprider glädje. Vi i 7H ParaAlpint hoppas att fler barn, unga och vuxna samt deras nära och kära skall upptäcka det alpina livet med hjälp av Alla på snö, i skidbacken är vi alla lika, alla gillar en skön carvingsväng, känna vinden och solen i ansiktet, säger Mathias Carlzon.

Senast uppdaterad
2024-04-10
Publicerad
2024-04-10
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com

Huvudpartners