Gå till innehåll

SSF

En bild

Postgymnasial verksamhet

För Svenska Skidförbundet är det viktigt att på olika sätt medverka till att skapa förutsättningar för de skidåkare som vill kombinera högskole- och universitetsstudier med sin elitsatsning.

Postgymnasiala elitmiljöer längdåkning

Ansökningsperiod 1 februari–22 mars
Ansökningsformulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska Skidförbundet har i dag avtal och stöttar tre verksamheter där du kan kombinera studier eller annan sysselsättning med att ingå i en träningsgrupp där anställd tränare bedriver verksamheten. Du ansöker årligen via SSF till dessa träningsgrupper.

SSF har avtal med följande verksamheter

Det finns även fler verksamheter som erbjuder en kombination av elitsatsning med studier eller annan sysselsättning:

RIU/EVL-avtal för kombination studier och elitsatsning

För alla idrottare som vill kombinera eftergymnasiala studier med en elitidrottssatsning finns Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL). Gemensamt för dessa är att de erbjuder hjälp med individuellt anpassade studier och stöd för elitidrottarens utvecklingsmiljö.

Arbetet sker i samarbete med RF och SF. RIU och EVL finns utspridda på flera platser i Sverige. Du som aktiv längdåkare kan oavsett studieort ansöka om ett sådant avtal om du ska läsa på ett RIU eller EVL. Denna ansökan innebär inte att du ansöker till en träningsgrupp utan är en ansökan om att få tillgång till den individuella studieanpassningen och en del stöd och hjälp i din satsning.

LÄS MER: Information om hur du ansöker om RIU/EVL-avtal

Folkhögskolor

I folkhögskolans värld möts en mångfald av människor med olika bakgrund och intressen, men alla med ambitionen att utvecklas och testa sina gränser. Hit kommer du som du är och utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Här kan du läsa in en grundlig gymnasiekompetens för framtida högskolestudier eller skaffa dig specifika yrkesutbildningar. Och framför allt: du kommer att möta en stimulerande miljö som utmanar dig att ta nya steg i din personliga utveckling!

Träningen på skidkursen tar sin utgångspunkt i varje enskild aktivs egna förkunskaper och målsättningar.

Vi ger dig förutsättningar att ta dig dit du själv vill komma!

Mer information

Mora Folkhögskola
Länk till annan webbplats.
Ansökan öppen 1/1–15/4

Kontaktpersoner Svenska Skidförbundet

Senast uppdaterad
2023-04-04
Publicerad
2022-12-20
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com
070-372 20 41

Huvudsponsor